понедељак, 17. април 2017.

Teorije Zavere

Hej ljudi,danas imamo jedan malo drugačiji post a u pitanju su teorije zavere.Ukoliko ne znate šta je to proguglajte i saznaćete ali sigurna sam da znate jer je to trenutno dosta popularno.Pa hajde da vidite šta sam vam ja to spremila.

                                                 1.Čovek sa gvozdenom maskom
Ne znam koliko će vam ova teorija biti zanimljiva ali hajde da počnem.Oko 1698. godine u jednom  pariskom zatvoru zatvoren je jedan čovek koji je optužen za ubistvo svoje žene.Naime on nikada nije pokazao svoje lice i kad god bi inspektori došli da ga provere uvek je nosio gvozdenu masku te je zbog toga dobio ovakav naziv.U tom zatvoru on je bio od 1698. do 1703. kada je i umro.Pričalo se da je samrti rekao svom prijatelju koji je bio zatvorenik sa njim da brzo zakopa njegovo telo kako ljudi ne bi uspeli da mu vide lice.

 

2.Ubistvo Elizabeth Short
Elizabeth je bila konobarica u jednom kafiću u Americi,Imala je oko 22 godine kada je preminula i ovo misteriozno ubistvo ostavilo je jak trag u istoriji.Elizabeth je na veoma brutalan način koji još nije utvrdjen ubijena u parku blizu kafića u kom je radila u Kaliforniji.Kada su pronašli telo bukvalno se raspadalo tako da se smatralo da je mučena pre nego što je ubijena.Policija Los Andjelesa još uvek pokušava da reši ovo ubistvo koje se desilo u 20. veku.
3.Tajna statue Kryptos
Ovu skulpturu koja se nalazi u Virdziniji izgradio je Jim Sanborn i na njoj uklesao 4 šifrovane poruke.Predvideo je da će ljudima biti potrebno svega nekoliko nedelja kako bi dešifrovali sve 4 poruke ali se prevario.Do sada dešifrovane su 3 poruke i za to je bilo potrebno 7 godina.Medjutim 4 poruka je teža za resšavanje jer je Jim namerno stavio tipografske greške.Takodje postoji stranica na kojoj možete proveriti tačnost rešenja.
4.Leteći Holandjanin
Ovo je malo kraća teorija i reč je o legendi koja kaže da brod jednog Holandjanina koji je umro na brodu u 10. veku plovi zauvek.Brod je prvi put vidjen kako sam plovi u 17. veku.Moreplovci koji su tuda kasnije prolazili tvrde kako su videli duha od ovog čoveka i kako je ova priča zaista istinita.
5.Sletanje na Mesec se zapravo nikada nije dogodilo
Ova teorija zavere je možda najtačnija.Naime radi se o tome da je sletanje na Mesec lažiran odnosno da je snimljen u studiju NASA u Americi a da je Nil Armstrong hodao u pustinji i to je prebačeno u usporeni snimak.Kao dokaz tu je američka zastava koja se ljulja što na mesecu ne bi bilo moguće kao i nedostatak zvezda u pozadini.Da li je Nil stvarno sleteo na Mesec teoretičari i dalje istražuju.

To je to za ovaj post.Malo je bio drugačiji ali nadam se da vam se dopao.Ukoliko želite drugi deo pišite mi u komentarima.To bi bilo to voliiim vas 


Нема коментара:

Постави коментар